Dansbanan – Estrad 2002

Dansbanan är svår på sitt sätt för alla stämmor. Killarnas ”bom-bom” och altarnas ”pa-pa” ska ligga som ett komp i bakgrunden och bilda ett ”bom-pa, bom-pa, bom-pa” medan sopranerna har hur mycket text som helst att hålla reda på… och fort ska det gå. Men slutresultatet låter faktiskt inte alls så dumt. Och även om vi brukar klaga och säga …. ”nä inte dansbanan” … så tycker nog de flesta ändå att den är riktigt rolig att sjunga.

Den här upptagningen är från en av våra tidiga konserter som ägde rum på Estrad den 12 maj 2002 …

OBS!!! tillägg den 1 mars 2009. Om ni har problem med att få det att fungera när ni försöker titta på youtube-klippet så pröva istället med denna externa länk (öppnas i eget fönster).

5 tankar om “Dansbanan – Estrad 2002

 1. Hej,

  Låter ju rätt OK. Vi hade väl inte bytt namn när vi gjorde den här konserten tror jag. Eller också så var det precis i den vevan som vi gjorde det. Det ska bli kul att Barabarabomma igen.

  /Åke

 2. Jo jag tror att det står ”visst-kan-vi-sjunga-kören” på skivan. Kan kanske varit just den terminen som vi bytte namn.

  Vi kommer att heja på er killar när ni ska barabarabomma om ni hejar på oss altar när vi pappar. Men mest av allt ska vi heja på sopranerna så att dom hinner sjunga allt dom ska 🙂

 3. Hej jag har lyssnat på Dansbanan på You Tube, kul grej Anita, tack för att Du inte ger upp! Blev tvungen att plocka fram skivan från vårkonserten 2002, den med jordgubbarna på, där finns många roliga inslag bla sjunger en tjej solo ”Tidigt varje morgon” osv och sen försöker publiken sjunga refrängen, sen kom något om förbannade jeans, sen blev det ”Leende guldbrunda ögon” kommer inte ihåg att vi gjorde den på konsert men det har vi bevisligen. Glädjens blomster, Domaredansen, och många många fina visor är med.
  Jag tycker att vi sjunger jättebra på den här skivan och vad jag kom på är att inte ”rusa iväg” för mycket med Dansbanan så hörs det nog ändå bättre i år .

  Vi ses på tisdag nu fortsätter jag lyssna…..

  /hälsn Britt P/ la la la la la la la la /en kväll i juni

 4. Hej!

  Jag kommer inte in här i någon länk till youtube. Jag ser här varken bilder eller hör något. Vilka inställningar behövs för att kunna lysna till sångarna?

  Susanne

 5. Susanne … det ska inte behövas några speciella inställningar. Men ibland strular den ”inbäddades spelaren”. Jag har hört flera på mitt jobb som skulle gå in och lyssna och sm hade problem. Jag ska pröva att även lägga ut dom som extern länk så kanske det går bättre. Men … pröva igen så kanske det funkar.

  Vi ses på tisdag hoppas jag!
  Anita

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s